WordPress to Blogspot

•December 29, 2008 • Leave a Comment

Disebabkan kekurangan yang ada pada wordpress, (self hosted) nih,aku telah berpindah ke blogspot..ni blog baru aku

 

http://n4silver.blogspot.com/

 

duh: So long wordpress..hehe,i’ll come back to ya when i have the money to buy my own domain n hosting.

Firefox vs Google Crome

•December 26, 2008 • 3 Comments

firefox_121

       VS

untitled1

  

 

 

Aku nak bagi ulasan aku tentang kedua-dua browser ini..mulanya,aku ni memang pengguna tegar Firefox dari dulu..tapi apabila Google mengeluarkan browser mereka sendiri,iaitu Google Crome, aku tak berapa yakin untuk menggunakannya..tapi baru-baru ni,aku membosankan diri dengan men“Stumble” , aku dapati banyak review,pujian tentang Google Crome ini..oleh itu,aku cuba download dan rasai sendiri browser buatan google ini..hasilnya–

 

Google Crome-

~lebih laju berbanding firefox

~Interface yang simple dan senang untuk digunakan

~Tiada add on yang pelik-pelik

~Masa untuk load satu page memang pantas berbanding Firefox

 

-aku tulis post ni pun menggunakan Google Crome,memang puas hati la.lebih laju berbanding musang berapi tu.tapi, aku cuba untuk buka laman web Youtube, lambat pulak load movie kat situ..aku cuba kat Firefox laju lagi.Mungkin sebab aku dah  ubah-ubah, buat macam-macam dengan Firefox aku.hehe..Oleh itu,aku memutuskan Google Crome memang best dan laju, tapi hanya sesuai pada individu yang mahu untuk melayari laman-laman web dengan santai.Bagi yang mahukan browser yang berkebolehan untuk download movie, cantik dan menarik dan terdapat banyak add-on, guna jer Firefox atau Opera.

 

duh: Dapatkan Google Crome di sini.

duuh: Yang pasti,tiada siapa mahukan Internet Explorer yang lembab tu. Tambah-tambah dengan berita IE 7 ada bugs@ lubang yang menjadikannya terdedah kepada ancaman.

duuuh: Aku akan guna Firefox untuk melayari laman-laman web menggunakan Stumble, dan Google Crome untuk kemaskini blog dan layari laman web lain.

i wonder…

•December 26, 2008 • 1 Comment

I wonder…how  far can i go without turning back ??

animepaperwallpapers_honey-and-clover_carlbarks_17845

what am i trying to do…?

what..

……………..maybe

i finally understood…

i was afraid because i couldn’t see my future…

i was afraid of not knowing what i wanted to do…

..and for myself for not knowing that…and..

i was afraid of the days that nevertheless flew by without any mercy..

..but..

..even then..

if i keep riding like this, will i be able to see it ?

..someday..even i ??

duh: Taken from Honey and Clover, episode 21-“Time Begin To Move Again”…

Honey & Clover

•December 21, 2008 • 2 Comments

Aku nak mempromote satu anime yang bagi aku amat best +++.dari skala 1/10 – 10/10..aku bagi 20/10..

Honey& Clover

animepaperwallpapers_honey-and-clover_shinsengumix133_1280x960_187362

Anime nih tentang 5 orang sahabat yang belajar di kolej seni,di mana diaorang belajar tentang seni di samping menghadapi kehidupan yang penuh cabaran..banyak elemen yang disertakan dalam anime ni, elemen humor, percintaan, realiti kehidupan..tapi takder la fight cam anime Naruto @ Bleach..anime nih untuk sesiapa yang sukakan anime yang rileks.takder stress..anime yang bagi korang fikir akan kehidupan (sebab tu aku tulis post sebelum nih,sebab tengok anime nih la)..lagu dalam anime nih pun best.aku suka bagaimana diaorang gunakan objek Ferris Wheel sebagai unsur yang penting dalam anime nih..macam seronok la pulak aku tengok naik Ferris Wheel.siapa yang berminat, korang boleh laa…download sendiri..hehe, kat

http://realitylapse.com

http://anime.thehylia.com

anime ni ada 2 season, season 1 dan 2.so pandai2 la download.haha

animepaperwallpapers_honey-and-clover_thecreator_109372

animepaperwallpapers_honey-and-clover_foen_38951

duh: Kalau sesaper yang nak ,aku leh bagi semua episod,sebab aku dah download habis..cuma, meh DVD sekeping,aku tolong burnkan.okay

duuh: Saper nak temankan aku pegi Pesta Penang? aku teringin nak naik Ferris Wheel.

Perbezaan antara budak-budak, remaja dan dewasa

•December 21, 2008 • Leave a Comment

Pernah tak korang terfikir balik, bagaimana waktu korang masih budak-budak lagi..seronok kan?..masa tu memang seronok..tak pernah fikir pasal benda-benda serius..heh, main permainan budak-budak..tengok power rangers ramai-ramai waktu petang..beli mender per ntah (Tora ker aper ker) yang dapat permainan tuh..pagi pergi kelas Al-Quran, pastu singgah kedai beli keropok,coklat dan ntah pe mender lagi makanan rapu yang kedai tu jual..petang pegi sekolah..pastu masa cuti keluar naik basikal, ronda kawasan rumah..habis semua pelosok tempat dah dijelajahi.main bola, wrestling (serius, aku main wrestling masa budak-budak dulu ,hehe)..

tapi, bila masuk sekolah menengah, dah mula fikir macam remaja..tapi pemikiran budak-budak masih ada..main game komputer, pergi cyber cafe..dah pandai nak ayat perempuan dah masa ni (aku nerd lagi time ni,lagipun sekolah menengah aku semua lelaki, so takder can la nak rasa bercintan😛 ) masa ni, rasa nak enjoy jer..pergi lepak kat shopping complex, lepas sekolah lepak dengan kawan-kawan..dan masa ni jugak ler kita jauh sikit dengan ibu bapa..friends come first . apa-apa masalah,mesti cerita kat kawan dulu..biasa la, selalu masalah berkenaan dengan perkara yang kita tak sepatutnya beritahu ibu bapa..

lepas SPM,yang  merubah segalanya..bagi aku..dari keputusan SPM kita, kita akan tahu apa jalan yang kita pilih..sebanyak mana usaha kita waktu remaja dulu, waktu ini la menunjukkan hasil..aku lihat pelbagai pilihan yang dah dipilih..kawan-kawan aku dulu..samaada yang dari masa aku budak-budak @ remaja..yang bersama-sama bermain waktu budak-budak dulu..yang sama-sama belajar waktu sekolah menengah dulu..jalan yang diaorang pilih..ada yang dah terbang ke luar negara, belajar..ada yang masih belajar di dalam negara..dan ada yang bekerja..waktu aku ronda kat tesco hari tu, aku nampak beberapa kawan, yang pernah aku kenal dulu..bekerja di McD, Pizza..kedai cenderamata..

pernah tak korang fikir ?  bagaimana nasib aku nanti ?? kalau lepas belajar nih dapat diploma, dapat ker aku cari kerja yang sesuai?? bagaimana dengan perbelanjaan? kalau nak kahwin, macam mana dengan tanggungan..? ibu bapa kita takkan ada selama-lamanya nak tanggung kita..kita perlu harapkan diri sendiri suatu hari nanti..kalau korang pernah terfikir macam ni, maka tahniah.korang telah berfikir sebagai seorang dewasa..

perbezaan,

budak-budak-seronok all the time..

remaja-kita belajar dan enjoy..

dewasa-???? (tidak diketahui)

duh: Sepatutnya semua di atas ni ada dalam kepala aku,rasa  lagi cool  bila aku fikir dalam kepala aku jer,bila tulis dalam post, rasa cam bodoh pulak

duuh:  Aku berfikir agak serius malam nih..haha

Hehe, here’s an equation

•December 16, 2008 • Leave a Comment

girls-are-evil1

duh: Not my opinion, just something i picked up during my  Stumble!

Online dengan 2 Yahoo Messenger serentak

•November 29, 2008 • 2 Comments

hmm

Meh sini nak ajar camne nak log in 2 akaun yahoo messenger serentak,
1. mula-mula kena install yahoo messenger dalam komputer.

2. pastu pergi ke Start menu, pegi ke run dan tulis regedit.

3. Pas masuk regedit tuh, tekan file ni mengikut susunan diberi:

HKEY_CURRENT_USER ——–>
Software —>
yahoo —–>
pager—->
Test

4. Di tetingkap sebelah kanan masa tekan file Test tu ada file (defaut). Right click pada mana-mana tempat kosong pada tetingkap kanan tu pastu klik:

New Dword value

5. Namakan file tu sebagai plural. Double click pada file plural tuh dan ubahkan nilainya kepada 1 decimal .

6. Habis !! Kini anda leh la buka 2 akaun YM dalam satu masa.Tiga pun boleh, empat,lima,enam,tujuh…….

duh: Sebarang error dan kerosakan apabila menggunakan tips ini tidak akan ditanggung..pandai buat pandai la setel..hehe,tapi aku buat selama ni ok jer 😛